Maria Refugie (2011) Slide4
Maria Refugie (1948) Slide3
Zusters in koorgebed (ca. 2000) slide1
Kapittelzaal (1968) slide2

Vervolg

In overleg met de zusters is gekozen voor een personenlift in het klooster. Veel bewoonsters zijn op leeftijd en hun cellen zijn nu slechts via trappen te bereiken. Een praktisch cadeau van de gemeenschap. Daarnaast zal in het Museum voor Religieuze Kunst, dat gedeeltelijk is ondergebracht in de abdij, een tentoonstelling worden georganiseerd over de geschiedenis van de abdij en de figuur van de H.Birgitta. De geschiedenis van de abdij zal ook worden vastgelegd in een klein jubileumboekje. De historie van de Orde wordt verteld in een wetenschapelijke, Europese atlas, die evenals het boekje, op 14 september 2013 feestelijk zal worden gepresenteerd. Op 15 september stellen de zusters hun abdij open voor het publiek.

Al deze plannen kosten geld en daartoe willen wij een beroep op U doen. Op deze site kunt U  lezen hoe U ons kunt helpen. Een gift aan onze Stichting kan ook fiscaal aantrekkelijk voor U zijn. Wij informeren U daar graag nader over.


Galerie

Een mooie impressie van de Abdij te Uden.
Lees meer >

Hoe ondersteunt u dit jubileum?

Slim schenken is een kunst geworden.

Als u ook vindt dat drie honderd jaar Abdij in Uden passend gevierd moet worden en dat u uw steentje daaraan wil bijdragen dan verzoeken wij u contact met ons te zoeken.

Natuurlijk zijn we heel blij met elk bedrag dat er op onze bankrekening 10.89.25.676 bij de Rabobank binnenkomt.

Maar de belastingdienst heeft onze stichting als ANBI erkent en dat geeft mogelijkheden om op uw gift tot wel
52 % belastingaftrek te komen.

Lijfrente is een van de vormen. Wij verzorgen dat graag voor u, kostenloos vanaf een gift van € 250,00.

De leden van ons jubileumcomite en onze secretaris Mevrouw Mr. Sophie Dellaert (bij Van Heeswijk Notarissen te Rotterdam bereikbaar onder telefoonnummer: 010 - 22 40 930) zijn graag bereid discreet voor u de beste oplossing in beeld te brengen.

Nieuws

Expositie t.g.v. 300 jaar Abdij Uden verlengd

28-11-2013:

De expositie ‘300 jaar Abdij Uden’, in het Museum voor Religieuze Kunst te Uden, is verlengd tot en met 5 januari 2014. Lees meer >

---

Start kaartverkoop voor bezichtiging van kapel,

30-08-2013:

Start kaartverkoop voor bezichtiging van kapel, abdij en museum op zondag 15 september. Lees meer >